Kraftig höjning av barnbidraget

BUDGET. Regeringen höjer barn- och studiebidraget med 200 kronor i månaden. Det är första gången på över 10 år som bidragen höjs.

Med höjning vill regeringen öka jämlikheten och underlätta den ekonomiska situationen för Sveriges barnfamiljer.

Att det skulle bli en höjning var ganska väntat utifrån den politiska retoriken och utifrån att det fanns ordentligt med pengar kvar av det så kallade reformutrymmet. Altinget förutspådde detta direkt efter regeringsförklaringen.

Läs också Barn + tillsammans = barnbidrag

– Det går bra för Sverige och vi vill att framgångarna ska komma alla till del. Därför höjer vi nu barnbidraget och studiebidraget. Genom att investera i barnfamiljer och deras ekonomiska situation stärker vi jämlikheten och den svenska modellen, kommenterar finansminister Magdalena Andersson (S).

Höjningen innebär att barnbidraget och studiebidraget, som framförallt lämnas till studerande i gymnasieskolan, höjs till 1250 kronor per barn och månad, från dagens nivå på 1050 kronor. Höjningen föreslås tillämpas från den 1 mars 2018 och ska även omfatta så kallat förlängt barnbidrag. Senaste gången en höjning genomfördes var 2006.

Forrige artikel Fridolin går vidare med obligatorisk förskoleklass Fridolin går vidare med obligatorisk förskoleklass Næste artikel Dieselgates vågor fortsätter slå in Dieselgates vågor fortsätter slå in
Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

ÖVERBLICK. Stockholms region har hyrt in konsulter för 27 miljoner kronor trots sparkrav. Nooshi Dadgostar (V) är beredd att fälla regeringen och Trafikverket varnar för höjda bensinpriser. Blekinge region kan få lokala restriktioner i dag. Läs Altingets överblick.