Debatt

Jimmie Åkesson: Första maj – inte längre Socialdemokraternas domän

DEBATT. Socialdemokraterna har sedan lång tid övergett svenska arbetare. I dag står Sverigedemokraterna upp för svenska arbetare på samma sätt som S en gång gjorde. Vi är stolta över det, skriver Jimmie Åkesson (SD).

Foto: Sverigedemokraterna
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.
Jimmie Åkesson (SD) 
Partiledare


Första maj. Dagen som en gång i tiden var Socialdemokraternas oinskränkta domän. Den tiden är nu förbi. Partiet har sedan lång tid övergett svenska arbetare. Partiet tycks ha glömt hur viktigt det är med trygghet på arbetsmarknaden.

Att stärka arbetarnas levnadsvillkor när något oförutsett inträffar borde vara en självklar grundtrygghet i ett land med några av världens högsta skatter.

Tom retorik

Ett av de mest tydliga exemplen är motståndet mot en obligatorisk och höjd A-kassa. När vi sverigedemokrater betonat vikten av ökad trygghet, har vi tyvärr mötts av kalla handen från Socialdemokraterna. Ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige visade sig – vid skarpt läge – inte vara mer än tom retorik.

"Svek av enorma portioner"

Det finns inget parti i Sveriges historia som gjort så mycket för att värna arbetarens rättigheter som Socialdemokraterna. Men det var då. Nu är nu.

Strategin inom de nya Socialdemokraterna, tycks ha varit att pressa ur svenska arbetare och pensionärer så mycket pengar som möjligt.

Jimmie Åkesson (SD) 
Partiledare

Socialdemokraterna har bytt skepnad. Den politiska kompassen som visade vägen mot sammanhållning har slutat fungera. I stället för att satsa ordentligt på välfärden och skapa resurser för detta, i stället för att slå vakt om jobben, har Socialdemokraterna fullt ut anammat otrygg splittringspolitik. Konsekvenserna har vi alla sett i form av social, kulturell och ekonomisk dekadens.

Strategin inom de nya Socialdemokraterna, tycks ha varit att pressa ur svenska arbetare och pensionärer så mycket pengar som möjligt. Detta för att ha råd med notan för en ansvarslös migrationspolitik. Det är provocerande och ett svek av enorma portioner.

Svenska arbetare

Vi sverigedemokrater kommer aldrig acceptera att svenska arbetare diskrimineras eller på något sätt kläms åt bara för att styra resurserna till människor som aldrig tidigare satt sin fot i landet. Svenska arbetare och arbeten måste komma först. I samband med coronakrisen blir detta än mer tydligt. Vi anser därför att:

  • I stället för att justera nivåer kopplade till A-kassan, beroende på dagsutvecklingen, bör en generell och mer generös ersättning införas skyndsamt.

  • I stället för att snåla på viktiga satsningar riktade till svenska företag, som skulle kunna rädda tusentals jobb, måste vi omedelbart, och resolut agera via kraftiga direktstöd.

  • I stället för att jaga den vanliga arbetaren i syfte att krama ur mer pengar via skattsedeln bör omprioriteringar göras så migration- och biståndspolitik skärs ned ordentligt. Svenska arbetare ska inte tvingas betala för satsningar utomlands när vi knappt har medel nog att klara av vår egen situation.

Vår gräsrotsrörelse

Vi står nu inför en utmaning av sällan skådade proportioner. Regeringen, som har en benägenhet att skramla med tomma tunnor, är vilsen och handlingsförlamad. Etablissemangsrollen har skapat en elitism som befinner sig långt från vanligt folks vardag.

Vi sverigedemokrater kommer från en helt annan mylla. Vi är en gräsrotsrörelse. Det är i folkdjupet vi hittar vår drivkraft. Det är genom att ta in och lyssna på röster ifrån verkligheten vi utformar vår politik.

Ett tryggare och starkare samhälle växer inte fram genom ord. Det växer fram genom insikter. Det växer fram genom en förmåga att ta dessa insikter, förvandla dessa till konkreta politiska förslag, och sedan inte vara rädd att ta fighten när det politiska korrekta etablissemanget förklarar att det inte går.

"Vi är stolta"

Sverigedemokraterna står upp för svenska arbetare på samma sätt som Socialdemokraterna gjorde en gång i tiden. Vi är stolta över det. Och vi tänker i varje givet läge försvara och slåss för arbetarnas rätt till bättre villkor och ökad trygghet.

Nämnda personer

Jimmie Åkesson

Partiledare Sverigedemokraterna
Statsvetenskap, forskningspolitik, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi och samhällsgeografi (Lunds uni. 1998-2005)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00