Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans

Inspektionen för vård och omsorg har dragit in tillståndet för Humana Assistans. Bolaget får inte längre bedriva personlig assistans och hemtjänst.

Beslutet att återkalla tillståndet gäller med omedelbar verkan och bolaget har fått till den 10 februari på sig att avveckla verksamheten.
Beslutet att återkalla tillståndet gäller med omedelbar verkan och bolaget har fått till den 10 februari på sig att avveckla verksamheten.Foto: Hasse Holmberg / TT
Linda Berglund

Humana Assistans skriver i ett pressmeddelande att beslutet från Ivo gäller tillståndet att bedriva personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och hemtjänst. 

Beslutet att återkalla tillståndet gäller med omedelbar verkan och bolaget har fått till den 10 februari på sig att avveckla verksamheten. 

”Bolaget anser att Ivos beslut av flera skäl är felaktigt, inklusive bland annat att Ivo anser att bolaget har återkommande brister avseende anmälningsskyldighet, anordnar- och arbetsgivaransvar samt förmåga att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten”, står det i pressmeddelandet.

Ivos beslut kommer att överklagas till förvaltningsrätten och bolaget kommer också lämna in en begäran om inhibition.

Altinget logoOmsorg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget omsorg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.