HRF: Gratisarbete bland hotellstädare

KORTNYTT. En rapport från Hotell- och restaurangfacket (HRF) visar att hotellstädare har obetalt övertidsarbete och att majoriteten av hotellstädare trivs med sina kollegor men upplever arbetet som fysiskt och psykiskt tungt. 

Anledningen är obetalt övertidsarbete, orimliga arbetsvillkor och otrygga anställningar, anser HRF. Detta tror HRF bidrar till att hotellstädare uppger att de mår dåligt trots att de trivs med sina kollegor. 

Undersökningen visar att bland hotellstädare upplever 92 procent arbetsrelaterad värk, 72 procent arbetsrelaterad stress och 11 procent hot eller våld på jobbet under det senaste året, visar HRF:s rapport

– Arbetsvillkoren för våra medlemmar är oacceptabla. På grund av arbetsgivarnas orimliga krav tvingas våra medlemmar att arbeta mertid eller till och med jobba gratis i en del fall. Först under 2017 har arbetsgivarsidan gått med på att åtminstone ingå i en arbetsgrupp som ska se över hotellstädarnas villkor, säger Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, i ett pressmeddelande. 

Forrige artikel Flertalet EU-länder utvisar ryska diplomater Næste artikel M presenterar fler vallöften inom utbildning