Om  
Johan von Schreeb

Han ska leda KI:s nya centrum för hälsokriser

Johan Von Schreeb, professor i global katastrofmedicin, har utsetts till KI:s nyinrättade centrum för hälsokriser.

Karolinska institutet har startat Centrum för hälsokriser eller Health Emergency and Pandemic Science Center som ska skapa bättre förutsättningar för vården i framtida kriser. Det är tänkt att verksamheten ska kunna stötta instanser regionalt, nationellt och globalt och hjälpa dem att arbeta närmre politiska beslutsfattare och samhällsfunktioner.

– Vi har sett under covid-19-pandemin att KI har massvis med kompetens, med laboratorium som har ställt om, med utbildningar och så vidare. Så att få i gång KI snabbt när det händer något och att det internt finns en organisation, det är viktigt, säger Johan Von Schreeb, i ett pressmeddelande.

Johan Von Schreeb är kirurg och sedan tidigare chef för Kunskapscentrum för global katastrofmedicin. Han är en av grundarna av svenska Läkare utan gränser och blev utsedd till årets svensk år 2014 för sitt mångåriga arbete i katastrofdrabbade länder.

Nämnda personer

Johan von Schreeb

Professor i global katastrofmedicin, chef för Kunskapscentrum för global katastrofmedicin KI, föreståndare Centrum för hälsokriser KI
Leg. läkare och specialist i allmän kirurgi

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00