Han blir ny gd för Energimyndigheten

TILLSÄTTNINGAR. Robert Andrén blir ny generaldirektör för Energimyndigheten. Han är i dag chef för energienheten vid miljö- och energidepartementet.

Energiminister Ibrahim Baylan (S) behövde inte gå många steg för att hitta personen som ska ta över ledningen av Energimyndigheten efter Erik Brandsma som slutade tidigare i år. Det är Robert Andrén, i dag chef för energienheten vid miljö- och energidepartementet, som från och med den 1 september blir ny generaldirektör för Energimyndigheten.

– Det gläder mig att Robert Andrén har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Energimyndigheten. Hans tidigare erfarenheter, särskilt arbetet med genomförandet av den historiska energiöverenskommelsen, gör honom till en mycket lämplig person för att leda arbetet på Energimyndigheten, säger Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

På Andréns meritlista i övrigt finns bland annat att han har varit länsråd vid Länsstyrelsen i Värmland, haft chefspositioner vid Naturvårdsverket samt jordbruksdepartementet, (senare landsbygdsdepartementet).

– Energimyndigheten är en av nyckelaktörerna i Sveriges omställning till att bli ett av världens första fossilfria välfärdssamhällen. De närmaste åren kommer myndigheten fokusera på arbetet med att nå energi- och klimatmålen som riksdagen har fastslagit, säger Robert Andrén.

Forrige artikel Altingets partiquiz: Miljöpartiet Altingets partiquiz: Miljöpartiet Næste artikel Regeringen skjuter till en miljard till lantbrukare Regeringen skjuter till en miljard till lantbrukare
 • Rapportera

  Lars Cornell

  Vi skall inte upprepa tyskarnas misslyckade energipolitik

  Vårt klot är inte stort nog för 'förnybar'-politik. Det har tyskarna dyrt och smärtsamt fått uppleva med sitt katastrofala Energiewende. Inte ens Gotland med sin lilla befolkning har de bioenergiresurser som behövs för att kunna 'klippa' gotlandskabeln.
  http://www.klimatupplysningen.se/2018/04/22/plan-att-tacka-gotland-med-vind-och-solel/
  Eftersom elektrisk energi inte kan lagras i nämnvärd mängd till rimlig kostnad kan inte potentialen med vind- och solkraft utnyttjas.

  När det nu visat sig att koldioxid inte är den starka växthusgas som man tidigare trott finns det heller inget behov av att förstöra vår goda miljö, ödelägga vår landskap och vår ekonomi för något så egennyttigt som Mp-symbolpolitik.

  Det är bara att önska Andrén lycka till med sin omöjliga uppgift. Subventioner och bidrag måste i fortsättningen värderas mot nyttan enligt M's nya politik. Se till att det blir så.

Maktstrid i S i Göteborg inför öppen ridå

Maktstrid i S i Göteborg inför öppen ridå

LOKALT. Ann-Sofie Hermansson (S) är sedan tidigare avsatt som gruppledare. Tidigare ministern Anna Johansson (S) har nu meddelat att hon avgår som ordförande för partidistriktet i Göteborg.