Han blir ny gd för Energimyndigheten

TILLSÄTTNINGAR. Robert Andrén blir ny generaldirektör för Energimyndigheten. Han är i dag chef för energienheten vid miljö- och energidepartementet.

Johanna Alskog

Energiminister Ibrahim Baylan (S) behövde inte gå många steg för att hitta personen som ska ta över ledningen av Energimyndigheten efter Erik Brandsma som slutade tidigare i år. Det är Robert Andrén, i dag chef för energienheten vid miljö- och energidepartementet, som från och med den 1 september blir ny generaldirektör för Energimyndigheten.

– Det gläder mig att Robert Andrén har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Energimyndigheten. Hans tidigare erfarenheter, särskilt arbetet med genomförandet av den historiska energiöverenskommelsen, gör honom till en mycket lämplig person för att leda arbetet på Energimyndigheten, säger Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

På Andréns meritlista i övrigt finns bland annat att han har varit länsråd vid Länsstyrelsen i Värmland, haft chefspositioner vid Naturvårdsverket samt jordbruksdepartementet, (senare landsbygdsdepartementet).

– Energimyndigheten är en av nyckelaktörerna i Sveriges omställning till att bli ett av världens första fossilfria välfärdssamhällen. De närmaste åren kommer myndigheten fokusera på arbetet med att nå energi- och klimatmålen som riksdagen har fastslagit, säger Robert Andrén.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00