Göteborgs kommun startar nytt stödcentrum mot hedersrelaterat våld

Regionalt stödcentrum heder startade 17 januari i Göteborg. Stödcentret är till för utsatta personer samt yrkesverksamma som jobbar med hedersrelaterat våld.

Regionalt stödcentrum heder är en förstärkning av ett pågående arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck i Göteborg. Redan i december 2020 tog kommunfullmäktige i Göteborg beslut om att starta ett stödcenter för utsatta.

Arbetet samordnas av Göteborgs stad mellan elva kommuner i Göteborgsregionen, Polismyndigheten och Västra Götalandsregionen. Kuratorer från Göteborgs stad, barnmorskor från Ungdomsmottagningen och utredare från Polismyndigheten kommer ingå i arbetsgruppen och tillsammans ska de ge stöd och information till utsatta.

Yrkesverksamma inom samarbetskommunerna kommer också kunna få hjälp med hur de kan möta utsatta. Regionalt stödcentrum heder kommer inte kosta något och dem som söker sig dit kommer kunna vara anonyma, samt ha tillgång till tolk om det finns behov.

– Man kan rådgöra med oss vid misstanke om att någon kan vara utsatt, bolla tankar eller få konkreta råd kring hur man kan stötta och skydda den som är utsatt. Vi vill att du som arbetar med personer som kan vara utsatta för hedersvåld ska känna dig trygg i hur du ska agera, säger samordnaren för Regionalt stödcentrum heder, Christine Lindström i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00