Glad sommar – på återseende i augusti!

SOMMAR. Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. Vi gör det med en bra känsla i magen och tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider. På återseende i augusti, kära läsare!

Mitt i steget kommer sommaren. Den tar ingen hänsyn till att regeringen krisar över migrationen, att januaripartierna fejdar om las eller att coronapandemin fortgår, både här och världen över. Juli är det, alldeles oavsett vad som pågår. Och semester blir det, så även i beslutande församlingar. 

Onormala tider kräver normalitet

Det har varit en onormal vår. Politiken och medborgarna har fått hantera nya och svåra situationer, och det är långtifrån över. Även om vi har tur och slipper ytterligare vågor av smittan i höst så har epidemin givit upphov till mängder av nya problem som måste hanteras och ibland skyndat på befintliga utmaningar. Snart sagt alla samhällsområden berörs. 

Även vi här på Altinget har, precis som alla andra, hanterat en ny sorts arbetsvardag under våren. Personligen har jag tillträtt som chefredaktör, men jag har fortfarande inte gjort en dag på kontoret.

Det är märkliga tider. Men det är också juli och en del saker kör på som vanligt. Barn har sommarlov. Glassar äts. Marinader fixas och spett läggs på grillen. Det är nog viktigt att vi alla försöker suga i oss de stunder av normalitet vi kan få, samtidigt som vi – förstås – fortsätter hålla avstånd och vara försiktiga. 

Höstplaneringen är igång

Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren, men bli inte förvånade om det dyker upp ett extra debattbrev lite nu och då.  

Vi tar vårt sommaruppehåll med en bra känsla i magen. Under de gångna månaderna har vi slagit trafikrekord flera gånger om och vi känner tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider i omvärlden. Det kommer inte lida brist på politik att bevaka, på skeenden att granska framöver. 

Från och med 10 augusti är vi igång igen. Redan nu är höstplaneringen i full gång. Har du tips på saker som bör granskas, politiska nyheter på väg - tveka inte att höra av dig.

Vi önskar alla våra läsare en vilsam och rolig sommar. Bada mycket, tvätta händerna och visa varandra hänsyn nu! 

Forrige artikel KD har lämnat kristiden bakom sig – men lyftet uteblir KD har lämnat kristiden bakom sig – men lyftet uteblir Næste artikel Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt
Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

ÖVERBLICK. Stockholms region har hyrt in konsulter för 27 miljoner kronor trots sparkrav. Nooshi Dadgostar (V) är beredd att fälla regeringen och Trafikverket varnar för höjda bensinpriser. Blekinge region kan få lokala restriktioner i dag. Läs Altingets överblick.