Forssmed och Busch Thor nominerade till partiledarposten

PARTILEDARVAL. Det blir som väntat Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed som blir valberedningens huvudkandidater till partiledarposten för Kristdemokraterna.

Ella Sundström

På en pressträff på måndagen meddelar valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren att det blir Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed som blir KD:s  huvudkandidater till posten som partiledare. Båda kandidaterna sade sig vara glada och tacksamma för att få nomineringen.

– Jag tror att jag har möjlighet att driva en förnyelseagenda inom Kristdemokraterna där vi blir mer relevanta i svensk politik. Vägen dit går genom jobb och ekonomi, sade Jakob Forssmed på en pressträff i Riksdagen.

– Sverige har aldrig varit i ett större behov av en stark kristdemokratisk röst som idag, fyllde Ebba Busch Thor i.

Uppsalas kommunalråd och partiets ekonomisk-politiske talesperson var länge förhandstippade. Både EU-parlamentarikern Lars Adaktusson och partisekreterare Acko Ankarberg Johansson har mottagit ett flertal nomineringar men har valt att inte kandidera för partiledarrollen. Ankarberg Johansson och riksdagsledamoten Pernilla Gunther har sedan tidigare dragit tillbaka sina kandidaturer.

De 26 kristdemokratiska distrikten har nu fram till den 12 mars klockan 12 på sig att meddela vilken av kandidaterna som de vill se som partiledare.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00