Finansministern manas ingripa för fäbod

LANDSBYGD. Skatteverkets krav på godkänt kassaregister också i en fäbod med över en mil till närmsta eluttag och ingen mobiltäckning blir nu en fråga för finansminister Magdalena Andersson (S). I en skriftlig fråga undrar riksdagsledamot Sten Bergheden (M) om hon är beredd att utöka möjligheterna till undantag.

Frågan handlar om Karl-Tövåsens fäbod i Rättvik, som har varit i bruk varje sommar sedan 1663. Nu har fäboden 10 000 besökare per sommar och drar in drygt 400 000 per säsong på att sälja smör och ost från de egna djuren.

Skatteverket kräver att fäboden använder ett godkänt kassaregister. Efter att familjen som driver fäboden överklagat beslutet har också förvaltningsrätten gått på den linjen, skriver Dala-Demokraten.

Sten Bergheden tycker att det är orimligt. ”Är finansministern beredd att utöka möjligheterna till undantag från reglerna angående kassaapparater, så att vi kan ha kvar företag och turistmål i hela Sverige?” skriver han i sin fråga till Magdalena Andersson.

 

Forrige artikel Skydd för hotad ska gälla över hela EU Næste artikel Litet stöd till oerfarna socialsekreterare
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.