Färre sökte till högskolan

KORTNYTT. Antalet sökande till högskolan har minskat med drygt 2 procent samtidigt som antalet antagna i andra urvalet ökat, visar Universitets- och högskolerådets trendrapport för höstterminen.

Universitets- och högskolerådet (UHR) meddelar att antalet sökande till högskolan jämfört med hösten 2016 minskat med 2,2 procent. Samtidigt har antagna från andra urvalet ökat. 

Drygt 407 000 sökte högskoleutbildning till hösten och 238 000 blev antagna i andra urvalet. Det visar att söktrycket till högskolan har sjunkit något samt att det totala antalet antagna är nästan oförändrat med en ökning på 0,1 procent, det meddelar UHR i ett pressmeddelande. 

Rapporten visar även att 60 procent av de sökande och antagna är kvinnor samt att antalet antagna till masterutbildningar har ökat med 31 procent. Även trycket på internationella utbildningar har ökat med 21 procent jämfört med föregående år. 

Forrige artikel Fackförbund ska utreda sammanslagning Næste artikel 50 000 protesterar mot Jordbruksverkets nya grisföreskrifter