Fackens Brysselkontor får ny chef

NAMN. Carl-Albert Hjelmborn blir ny chef för LO:s, TCO:s och Sacos Brysselkontor.

Carl-Albert Hjelmborn är i dag VD för Skåne European Office. Tidigare har han bland annat arbetat som förhandlare åt den svenska regeringen i Ministerrådets arbetsgrupper. Vid årsskiftet tillträder han som chef för LO:s, TCO:s och Sacos gemensamma Brysselkontor.

– Carl-Albert är en utmärkt strateg och kommer bli en förträfflig representant för de svenska fackliga organisationerna i Bryssel, säger Göran Arrius, Sacos ordförande samt Brysselkontorets ordförande i ett pressmeddelande.

Forrige artikel EU-länderna och Europaparlamentet överens om nästa års budget EU-länderna och Europaparlamentet överens om nästa års budget Næste artikel Det händer i EU: Kommissionens slutprov och Tusks sista arbetsdag Det händer i EU: Kommissionens slutprov och Tusks sista arbetsdag
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.