Ex-statssekreterare blir biträdande kommunchef

NAMN. Hanna Hellquist, tidigare statssekreterare vid utrikesdepartementet, går till Norrtälje kommun.

Hon kommer senast från tjänsten som partner och seniorkonsult på företaget Prime & United Minds. Innan det var Hellquist fram till 2014 statssekreterare vid utrikesdepartementet. Då arbetade hon under biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

Tidigare har Hanna Hellquist även arbetat som diplomat med orientering mot Mellanöstern samt som terrorismanalytiker vid Säkerhetspolisen. Hon är utbildad statsvetare vid Uppsala universitet.

Hellquist är sedan några månader tillbaka även kolumnist vid Svenska dagbladet.

Går till kommunsektorn

Norrtälje har inrättat en ny tjänst som kallas biträdande kommundirektör och som Hellquist ska tillträda. Tjänsten innebär att vara chef över kommunstyrelsekontoret. Hellquist kommer också att bistå kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg.

– Det här är ett väldigt spännande uppdrag. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter från helt andra verksamheter i arbetet med att utveckla Norrtälje, som ju har alla egenskaper som kännetecknar en framtidskommun, säger Hanna Hellquist i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Karlsbro nytt toppnamn för L Karlsbro nytt toppnamn för L Næste artikel Schyman: Vad ska vi ha EU till? Schyman: Vad ska vi ha EU till?
Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Höst är lika med nystart. Skolbarn får pennskrin och ryggsäckar, vuxna börjar skriva in möten och kick off-tillställningar i kalendrarna. Men, den här hösten riskerar vi att sparka igång pandemin samtidigt som vi försöker starta upp alla de verksamheter som får samhället att snurra.