Engelska skolan får ny vd

NAMN. Efter att den tidigare vd:n sade upp sig med omedelbar verkan har styrelsen nu utsett en ny vd som rekryterats från en veterinärkedja.

I januari i år lämnade Anette Brodin Rampe rollen som vd för Internationella engelska skolan (IES) med omedelbar verkan. Då hade hon haft posten i tio månader. Då klev styrelseledamoten Cecilia Marlow in som tillförordnad vd medan man påbörjade rekryteringen av efterträdaren. 

Nu har styrelsen utsett Anna Sörelius Nordenborg till ny vd för IES. Hon tillträder senast den 14 september i år. Cecilia Marlow kliver då tillbaka till sin roll som styrelseledamot. 

Tidigare Sverigechef

Sörelius Nordenborg är utbildad civilingenjör och kommer senast från posten som Sverigechef för veterinärkedjan Anicura. Tidigare har hon bland annat varit ansvarig för affärsutveckling på Sandvik Mining och arbetat som konsult på McKinsey.   

– Anna har givit prov på utmärkt ledarskap och resultat i tidigare roller där hon skapat en arbetsmiljö där medarbetare känner sig säkra och vet vad som förväntas, säger IES styrelseordförande Birker Bahnsen, i ett pressmeddelande. 

Samtidigt har IES köpt en privatskola i Spanien. Den heter Engage Independent School och är en avgiftsfinansierad privatskola i Majadahonda i Madrid. Transaktionsvärdet uppgår till 2,4 miljoner euro eller cirka 25,6 miljoner kronor. 

Köpet görs genom spanska dotterbolaget International Education Partnership och finansieras genom ett aktieägartillskott från IES. Det innebär att bolaget nu äger fem skolor i Spanien med totalt drygt 2.550 elever. Bolaget har även en 50-procentig andel i en skola nära Valencia med cirka 640 elever.

Forrige artikel V vill cykla mot enkelriktat med lagen i ryggen V vill cykla mot enkelriktat med lagen i ryggen Næste artikel Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M) Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M)
PR-chef gör comeback som statssekreterare

PR-chef gör comeback som statssekreterare

NAMN. Krister Nilsson blir ny statssekreterare på UD. Han kommer närmast från rollen som vice vd och ansvarig för kundupplevelser på PR-byrån Prime.