Drabbade bönder kan nu söka stöd

KORTNYTT. Lantbrukare kan nu börja söka statligt krisstöd. Stödet är ett led i regeringens krispaket till lantbrukare efter sommarens svåra torka. 

Krisstödet ligger på totalt 400 miljoner kronor och ska hjälpa får-, nöt- och mjölkproducenter efter sommarens svåra torka. Stödet administreras och betalas ut av Jordbruksverket. 

– Allt löper på enligt den satta tidplanen vilket känns mycket bra. Nu kan de 13 500 lantbrukare som är berättigade till att få stödet söka det i e-tjänsten. Dessa lantbrukare har 95 procent av alla djur i de här djurslagen. Nästa steg blir att påbörja handläggningen för att sedan betala ut pengarna vilket vi kommer börja göra den 30 november, säger Mirja Hjers, divisionsdirektör på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel M och KD ska styra med hjälp av SD i Trelleborg Næste artikel SD bildar koalition med KD och M i Sölvesborg
Arla svarar Littorin: Vi kan inte blunda för utvecklingen

Arla svarar Littorin: Vi kan inte blunda för utvecklingen

REPLIK. Det är nya villkor på matmarknaden som Arla måste anpassa sig till. Vi flyttar Boxholmsosten till Östersund för att bibehålla osten och skapa ny historia, skriver Heléne Gunnarson, mjölkbonde i Halland och styrelseledamot i Arla.