Drabbade bönder kan nu söka stöd

KORTNYTT. Lantbrukare kan nu börja söka statligt krisstöd. Stödet är ett led i regeringens krispaket till lantbrukare efter sommarens svåra torka. 

Krisstödet ligger på totalt 400 miljoner kronor och ska hjälpa får-, nöt- och mjölkproducenter efter sommarens svåra torka. Stödet administreras och betalas ut av Jordbruksverket. 

– Allt löper på enligt den satta tidplanen vilket känns mycket bra. Nu kan de 13 500 lantbrukare som är berättigade till att få stödet söka det i e-tjänsten. Dessa lantbrukare har 95 procent av alla djur i de här djurslagen. Nästa steg blir att påbörja handläggningen för att sedan betala ut pengarna vilket vi kommer börja göra den 30 november, säger Mirja Hjers, divisionsdirektör på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel M och KD ska styra med hjälp av SD i Trelleborg Næste artikel SD bildar koalition med KD och M i Sölvesborg
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.