Danmark planerar nya åtgärder mot terrorhot

TERROR: Den danska regeringen är redo att strama åt lagstiftningen efter den terrorattack som drabbade Köpenhamn under helgen. Det slog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast när hon på torsdagen presenterade regeringens nya antiterrorplan, skriver danska Altinget.

Enligt Helle Thorning-Schmidt handlar det stärka den inhemska beredskapen och ge mer resurser till polis, försvarets underrättelsetjänst och den danska säkerhetspolisen efter de senaste terrorattackerna i Köpenhamn och Paris. Totalt handlar det om 1 miljard danska kronor, skriver Altinget Danmark.

Den danska regeringen planerar även en rad lagändringar samt insatser mot radikalisering i fängelser. Det handlar bland annat om ny lagstiftning för stärka myndigheternas förmåga att övervaka terrorister och de miljöer som de kommer i från. Det gäller också nya IT-system, mer personal och tillgång till information om flygpassagerare.

Forrige artikel Ebolavirus klassas som samhällsfarligt Næste artikel Socialstyrelsen: stor efterfrågan på utländsk sjukvårdspersonal
Överblick: Ny kriminal-gd och skifte för narkotikapolitiken

Överblick: Ny kriminal-gd och skifte för narkotikapolitiken

ÖVERBLICK. Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården. Alla partier i riksdagens socialutskott vill att narkotikapolitiken ska utredas. Partikrav för skärpta krav för ensamkommande. Läs Altingets nyhetsöverblick.