Coronavirus gör att uteserveringar öppnar tidigare

RESTAURANGBRANSCHEN. Stockholms stad har beslutat att tidigarelägga säsongen för uteserveringarna. Det är för att stötta restauranger och caféer i den tuffa situation som coronaviruset har skapat för branschen.

Normalt inleds säsongen för uteserveringar den 1 april i Stockholm. Men i år kommer det vara möjligt att inleda säsongen för att äta och dricka utomhus tidigare än så. Stockholms stad hoppas på så sätt att underlätta för den hårt prövade restaurang- och cafébranschen i den den situation som uppstått med anledning av coronapandemin.

Den som har ett tillstånd som börjar gälla mellan den 1 och 15 april och vill ställa ut bord och stolar tidigare än så, behöver bara göra en anmälan till polismyndigheten, enligt pressmeddelandet.

Går att pausa avgiften

Den restaurang- eller caféägare som istället vill skjuta upp öppnandet av sin uteservering har möjlighet att pausa sin avgift under en period.

 

Forrige artikel Tidigare partiledare kan ta över Systembolaget Tidigare partiledare kan ta över Systembolaget Næste artikel Regeringen fortsätter hålla skolorna öppna Regeringen fortsätter hålla skolorna öppna