Borg arbetar gratis på nytt jobb

ARBETSLINJEN. Nu har förra finansministern Anders Borg fått nytt jobb. Och han ska jobba gratis. Men han är inte fullt välkommen på det nya arbetet.

Finlands regering har anlitat Anders Borg för att dra upp riktlinjer för Finlands ekonomi de närmaste åren. Rapporten ska innehålla en lägesbild av ekonomin och förslag till centrala mål och nödvändiga åtgärder inom den ekonomiska politiken.

Rapporten ska vara klar till våren.

Anders Borg har lovat att göra utredningen för den finländska regeringen utan att ta något arvode.

– På nära håll ser man inte alltid tillräckligt långt, förklarar statsminister Alexander Stubb valet att vända sig till Sveriges förra finansminister.

– Finland kommer ännu i flera år att vara tvunget att kämpa med en besvärlig ekonomisk situation och med att skapa ny tillväxt. Vi har arbetat hela regeringsperioden för detta, men det är klart att stora reformer kräver tid. Vi måste utnyttja alla medel som står till buds. Det gör oss också gott att få en utomstående syn på situationen i Finland, säger Alexander Stubb.

Att en moderat före detta svensk finansminister ska dra upp riktlinjer för Finlands ekonomi har fått den finländske finansministern, socialdemokraten Antti Rinne, att gå i taket. Han tycker att det finns andra som är bättre lämpade för jobbet.

– Det är viktigt att vi diskuterar Finlands ekonomi. Det finns bättre experter på Finlands ekonomi, som Sixten Korkman, Vesa Vihriälä, Jaakko Kiander, Seija Ilmakunnas och Pasi Holm, säger finansminister Antti Rinne till Helsingin Sanomat, rapporterar Hufvudstadsbladet.

 

Pressmeddelande från Finlands regering

 

Forrige artikel EU-kommissionen varnar Sverige för ränteavdrag EU-kommissionen varnar Sverige för ränteavdrag Næste artikel Många oklarheter om lönelyft för lärare Många oklarheter om lönelyft för lärare
Regionråd (SD):

Regionråd (SD): "Offrat människoliv för att rädda ekonomin"

DEBATT. De äldre ska inte användas som brickor i ett ekonomiskt experiment av regeringen. Testning av nyinflyttade på boenden borde ha införts tidigare och personal borde ha använt korrekt skyddsutrustning, skriver regionråd Håkan Lösnitz (SD).