Beslutskedjan – verktyget som följer lagstiftningen

Beslutskedjan är ett verktyg för dig som sysslar med politisk påverkan eller som bara vill ha bra koll på vad som händer i sakpolitiken. Utforska Beslutskedjan här.

Altinget hjälper dig att hitta rätt och spåra lagförslag från regeringens förslag till riksdagens beslut. Med Beslutskedjan kan du enkelt hitta det du behöver bland pågående och avslutade lagstiftningsärenden.

Såhär fungerar Beslutskedjan:

  • Sök efter nyckelord, område, datum eller status på det ärende du är intresserad av
  • Klicka in på den beslutskedja du vill veta mer om
  • Ovanför tidslinjen finner du ansvarigt departement, utskott samt ärendets status
  • Längs tidslinjen finner du viktiga datum
  • Till vänster om tidslinjen finner du lagstiftningsdokument
  • Till höger finner du artiklar, analyser och debatter kopplade till det särskilda ärendet

Utforska Beslutskedjan

 

Forrige artikel Överblick: Wallström KU-anmäls och brittiskt val kan bli rysare Överblick: Wallström KU-anmäls och brittiskt val kan bli rysare Næste artikel Skolverkets gd om lärarbrist: Skolverkets gd om lärarbrist: "Mindre attraktivt att arbeta i högstadiet"
Reservationsfest om terrororganisationer

Reservationsfest om terrororganisationer

SPRETIGT. Reservationerna haglade när riksdagens justitieutskott behandlade regeringens proposition om särskilt straffansvar för den som har samröre med en terroristorganisation

"Låt 2020 bli det år då alla förstod vad omvårdnad är"

DEBATT. År 2020 har utsetts till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Nu hoppas vi att omvårdnadsyrket får det erkännande och stöd det förtjänar. Det skriver Ami Hommel och Johanna Ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.