Bert Karlsson startar nytt parti

COMEBACK. Entreprenören och tidigare riksdagsledamoten Bert Karlsson gör politisk comeback på hemmaplan. Skaras framtid heter det nya partiet som går till val på att bland annat skicka kommunens personal utomlands.

Johan Manell

Bert Karlsson har gjort sig känd som skivbolagsdirektör och på senare år som entreprenör inom boenden för asylboende. 1991 startade han tillsammans med Ian Wachtmeister Ny Demokrati som var representerat i riksdagen 1991-94. Partiet splittrades senare på grund av inre stridigheter.

Karlsson gör nu politisk comeback och ställer upp för det nybildade partiet Skaras framtid i kommunvalet i Skara, som Skaraborgs Läns tidning (SKLT) var först med att rapportera.

– Nu är det krig! Skaraborna förtjänar något bättre, säger Bert Karlsson, till SKLT.

Utlandsresor

Frågorna det nya partiet vill driva är bland annat att sparka höga tjänstemän som inte bor i kommunen. Det skulle öka engagemanget för kommunen och spara pengar för kommunen tror man. Partiet vill också skicka kommunens personal på konferens utomlands.

– De ska jobba ihop sig. Kostnaden för att göra sådant är bara bråkdelen av vad kommunen betalar ut i skadestånd och konsultkostnader, säger Karlsson, till SKLT.

Flera strider

Bert Karlsson har otalt med flera personer inom kommunen. Det har tidigare rapporterats om dispyter med såväl kommunens omsorgschef som med stadsarkitekten i samband med Karlssons asylboendeverksamhet. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström (S) har tidigare kallats för "Kim Jong Un två" av Bert Karlsson som menar att Nordström motarbetar honom. Men det stämmer inte, enligt Nordström själv.

– Skulle vi ha gett vika för Berts påtryckningar under de här åren hade vi också blivit anklagade för att vara korrumperade. Får jag välja mellan att vara korrumperad eller att få kritik av Bert Karlsson så väljer jag hellre kritiken, säger han, till GT.

 

 

Dokumentation

Det vill Skara framtid (enligt Bert Karlsson):

  • Kommunens högsta tjänstemän ska bo i kommunen
  • Dra ned på konsulttjänster.
  • Skicka kommunens personal utomlands på konferens
  • Lägg ned Skaras stadsbussar.
  • Digitala skyltar vid Skaras infarter.
  • Inför opolitisk borgmästare som en heltidstjänst.
  • Samarbeta med alla partier, ingen utesluts.

Källa: Skaraborgs Läns Tidning



E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00