Bara kvinnor bland framtidens makthavare

KORTNYTT. Hemsidan Makthavare.se presenterar sin årliga lista över framtida svenska makthavare. I år utgörs listan av 100 kvinnor.

Nummer ett på listan är Dana Pourkomeylian som är född 1993. Hon är ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Västra Götaland och hon har också hunnit vara ledarskribent på Hallands Nyheter. 

Greta Thunberg som skolstrejkade för miljön utanför riksdagen återfinns på plats tre. Hon tillsammans med Irma Flores Bertilsson, styrelseledamot i Unga Feminister är de yngsta på listan, båda är födda 2003. 

Ett antal unga riksdagsledamöter finns med såsom Ida Drougge (M), Noria Manouchi (M), Leila Ali-Elmi (MP), Lawen Redar (S), Ida Karkiainen (S), Louise Meijer (M) och Aylin Fazelian (S).

Läs hela listan här

Forrige artikel Riksrevisionen: Brister vid statens försäljning av Nordea Næste artikel Svalt intresse för Sveriges val

"Begränsa antalet passagerare och minska trängseln i kollektivtrafiken"

UPPMANING. Under dagens pressträff med socialministern och Folkhälsomyndigheten kom ytterligare uppmaningar för att minska smittspridning. Stanna hemma i påsk, undvik rusningstrafik och trängsel i kollektivtrafiken samt skjut på idrottsarrangemang – även de som innefattar färre än 50 personer.