Om  
Lars Lööw

Arbetsförmedlingen får jämställdhetspris

Myndigheten får Svenska jämställdhetspriset för sitt arbete med att utveckla nya rutiner för att stötta våldsutsatta kvinnor.

Johan Manell

Svenska jämställdhetspriset delades ut på Forum Jämställdhet och i finalen vann Arbetsförmedlingen före Danske Bank, Eskilstuna United DFF, KTH och Uppsala kommun.

– Vi på Arbetsförmedlingen är hedrade och stolta över att ha vunnit Svenska Jämställdhetspriset 2022. Att en stor myndighet arbetar strategiskt både internt och externt mot våld i nära relationer kan få stora samhällseffekter, säger Arbetsförmedlingens överdirektör Lars Lööw i ett pressmeddelande.

Prismotiveringen:

”Mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle. När myndigheter upptäcker och agera mot våld kan utsatta kvinnor och barn få chansen att leva fria och trygga liv. Att få ett arbete och ha en egen försörjning är också det viktigt för att kunna lämna destruktiva relationer. Årets vinnare – Arbetsförmedlingen – har under fyra års tid på ett systematiskt och innovativt sätt arbetat för att integrera ett kvinnofrids- och jämställdhetsperspektiv i sin ordinarie verksamhet. Tack för ert livsviktiga arbete som är en inspiration för alla myndigheter som möter medborgare!”

Nämnda personer

Lars Lööw

Generaldirektör Arbetsmiljöverket
jur. kand. (Stockholms uni. 1991)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00