Om  
Anna Kinberg Batra

AKB ska lära ut ledarskap på Handelshögskolan

Den tidigare partiledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, bekräftas för ett samarbete med Handelshögskolan i Stockholm. Hon kommer att kombinera sitt arbete i riksdagen med att agera rådgivare i det bekanta ämnet: Ledarskap i turbulenta tider. 

Hedda Jakobsson

Den före detta partiledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, kommer från och med den 1 mars att påbörja ett samarbete med Handelshögskolan i Stockholm. Hon knyts då till högskolans Center for advanced studies in leadership och ska tillsammans med centrets forskare och samarbetspartners utforska villkoren för ledarskap i turbulenta tider. Kinberg Batras titel på handelshögskolan blir Leader in recidence och innebär att hon ska föreläsa och diskutera sina tidigare erfarenheter gällande ledarskap med studenter, alumner, forskare och samarbetspartners. 

Anna Kinberg Batra var Moderaternas partiledare under åren 2015–2017 och var då den första kvinnan på posten. Hon har även varit ordförande för riksdagens EU-nämnd, gruppledare för riksdagen och den första moderata ordföranden i finansutskottet. Med en examen från Handelshögskolan berätta nu Anna Kinberg batra att hon ser fram emot att komma tillbaka till sin gamla studieplats. 

- Jag ser fram emot att återvända till Handelshögskolan för att utbyta erfarenheter av ledarskap i förändring och turbulens. När samhället och förutsättningarna förändras ställs nya krav på ledarskap både i politiken och i privat näringsliv. Det ska bli spännande att ta med mina erfarenheter i utbytet med både forskare och ledare från andra sektorer, för att utforska villkoren för ledarskap som kan bygga styrka i förändring, säger Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande. 

Till Dagens Industri kan hon även meddela att erbjudandet från handelshögskolan inte är det enda hon har fått.

- Jag har fått frågor om både styrelseuppdrag och operativa jobb, men hittills inte tackat ja till något. Jag är väldigt glad över att få frågorna så klart. Men jag tar ett steg i taget för att hitta rätt roll och sammanhang, säger Anna Kinberg Batra. 

Nämnda personer

Anna Kinberg Batra

Landshövding i Stockholms län, ordförande Skansen, ordförande Swedish Space Corporation (SSC)
Civilekonom (Handelshögskolan i Stockholm, 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00