Åsa Romson byter ut statssekreterare

POLITIK. Åsa Romsons statssekreterare Göran Enander ersätts av Gunvor G Ericson, i dag politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen.

Johanna Alskog

Gunvor G Ericson är ny statssekreterare hos klimat- och miljöminister Åsa Romson. Hon tar över jobbet efter nuvarande statssekreterare Göran Enander.

Ericson har tidigare varit landstingsråd, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen och har under hösten varit politiskt sakkunnig i statsrådsberedningens samordningskansli.

– Jag tycker att det känns jätteroligt att efterträda en så duktig statssekreterare som Göran Enander, säger Gunvor G Ericson som ser kemikaliefrågorna och den biologiska mångfalden som två av de mest angelägna miljöfrågorna.

Enligt miljödepartementet slutar Enander av privata skäl. "Han är en mycket omtyckt statssekreterare och vi önskar honom all lycka i framtiden" skriver Åsa Romsons pressekreterare till Altinget.

Enander har tidigare varit ordförande för Naturskyddsföreningen, länsöverdirektör på Länsstyrelsen i Skåne och generaldirektör för Skogsstyrelsen. Uppdraget som generaldirektör för Skogsstyrelsen fick han hastigt lämna år 2008 efter kritik mot hur myndighetens ekonomi hanterats.

Åsa Romsons andra statssekreterare är Yvonne Ruwaida.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00