Åkesson tillbaka i jobb 1 april

ÅTERKOMST. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer tillbaka i politiken när hans sjukskrivning går ut den 31 mars. Det berättar han i en intervju för fredagens Skavlan. Intervjun sändes i Aktuellt på måndagskvällen.

<b>Det blir inte många offentliga framträdanden i början, säger Jimmie Åkesson i intervjun i Skavlan.</b>
Det blir inte många offentliga framträdanden i början, säger Jimmie Åkesson i intervjun i Skavlan.
Kristina Gauthier Reberg

Det blir en försiktig start efter sjukskrivningen.

– Min ambition är att komma tillbaka och börja jobba efter den 31 mars. Men man måste förstå att med en sådan sjukdom som jag har drabbats av kan man inte hoppa in i hetluften direkt, säger Jimmie Åkesson i intervjun.

Han ser det som en form av arbetsträning efter den långa sjukskrivningen.

– Jag ska delta i partiets inre liv. Det blir inte så många offentliga framträdanden.

Fakta

Jimmie Åkesson sjukanmälde sig till Riksdagsförvaltningen den 14 oktober, och blev sjukskriven för utmattningssyndrom. Sjukskrivningen har förlängts i flera omgångar.

Förra veckan stod det klart att Försäkringskassan nekade honom sjukpenning, eftersom han också under sjukskrivningen har fått ett arvode på 40 000 kronor från partiet.

Beskedet har gjort att Riksdagsförvaltningen ifrågasätter hans rätt till utfyllnad till sjukpenning. Enligt reglerna betalas den bara ut till dem som samtidigt har sjukpenning från Försäkringskassan. Jimmie Åkesson har under sin sjuktid fått 31 500 kronor i månaden i utfyllnad från riksdagen.

 

Intervjun med Jimmie Åkesson på SVT

 

Läs också "Åkesson kan bli av med sjukpengar från riksdagen" (20 mars)

 

Nämnda personer

Jimmie Åkesson

Partiledare Sverigedemokraterna
Statsvetenskap, forskningspolitik, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi och samhällsgeografi (Lunds uni. 1998-2005)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00