Ny ledamot tar plats i riksdagen – trots miljontvist med Skatteverket

OENIGHET. Den 1 mars börjar David Perez (SD) i riksdagen. Han blev egentligen ledamot redan för ett år sedan men har varit ledig sedan dess eftersom han ligger i tvist med Skatteverket. Trots att saken fortfarande inte är löst intar han sin riksdagsplats på måndag.

David Perez (SD) blir riksdagsledamot den 1 mars. Men när hans tvist med Skatteverket är löst är ännu inte klart.
David Perez (SD) blir riksdagsledamot den 1 mars. Men när hans tvist med Skatteverket är löst är ännu inte klart.Foto: Uppsala kommun
Johan Manell

När Paula Bieler Eriksson lämnade riksdagen i februari 2020 stod David Perez på tur att ersätta henne. Men tajmingen var inte den bästa för Perez. Bara en månad tidigare blev det känt att Skatteverket krävde honom på över sex miljoner kronor i utebliven skatt.

Perez valde därför att ta ledigt från riksdagen med skälet "pågående tvist med Skatteverket". Handlingar Altinget har begärt ut visar att han först ansökte om ledighet för hela den återstående mandatperioden men omgående justerade ansökan med ändrat slutdatum till den 28 februari 2021.

Där är vi nu. Konflikten med Skatteverket är fortfarande inte löst. Tvärtom krävs Perez i dag på totalt 10,5 miljoner kronor i efterbeskattning och i straffavgifter.

Läs hela artikeln med kommentarer från Perez och partiledningen på Altinget Rikspolitik.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00