KD-ledningen kritiseras för toppstyre

TAKTIK. Kristdemokraternas partifullmäktige har beslutat att partiet bara ska ha en lista till riksdagsvalet nästa höst, rapporterar Dagen. Beslutet kritiseras av flera internt. "Det är lojalitet mot partiledningen som man vill ha", säger en källa till tidningen.

KD kommer i valet 2022 att göra som SD i förra valet och ha en gemensam lista för hela landet, berättar Dagen.

Kritikerna anser att det är tal om toppstyrning.

– KD har svängt ordentligt i många frågor de senaste åren, det är klart att det finns en bångstyrighet bland politiker ute i landet, säger en källa till Dagen.

Röstmaximering

Partisekreteraren Peter Kullgren (KD) tonar dock ned frågan.

– Huvudanledningen är att vi med gemensamma kandidater över hela landet har störst chans att vinna fler mandat och på så sätt få en större möjlighet att driva igenom kristdemokratisk politik, säger han till Dagen.

Läs hela artikeln med information om hur KD agerade taktiskt i valet 2018 på Altinget Rikspolitik.

Forrige artikel Överblick: Dödshot på FHM och KD redo att bygga reaktorer Överblick: Dödshot på FHM och KD redo att bygga reaktorer Næste artikel Småföretag har inte råd med patent – saknar samordning Småföretag har inte råd med patent – saknar samordning
Debatt: Lägg ner Delegationen mot segregation

Debatt: Lägg ner Delegationen mot segregation

DEBATT. Delegationen mot segregation (Delmos) arbetar utifrån en inkomplett bild av segregationen. Skattepengar och statsbidrag hamnar i fel händer. Vi måste lägga ner myndigheter som inte gör nytta, skriver Josefin Utas, Slöseriombudsman.