I klimatpaketet: Räddningsmiljarder till Green Cargo

KAPITALTILLSKOTT. Green Cargo är i ekonomisk knipa. Av de 9,7 miljarderna i regeringens "gröna återhämtningspaket" går 1,4 miljarder till det statliga järnvägsbolaget.

Regeringen skjuter till 1,4 miljarder kronor till det statliga bolaget Green Cargo i budgetpropositionen.

Ekonomisk knipa

Redan i februari i år bad Green Cargo regeringen om ett kapitaltillskott på mellan 1,2-1,4 miljarder kronor. Därefter har coronakrisen försvårat situationen ytterligare för transportbolaget.

Enligt en artikel i Dagens industri i juni behöver bolaget snarare 2,2 än 1,4 miljarder kronor, på grund av den tuffa våren.

Anslag till godstransporter

Utöver kapitaltillskottet till Green Cargo föreslår regeringen även att 400 miljoner ska gå till miljökompensation för godstransporter på järnväg fram till 2025 för att öka överflyttningen av godstransporter från väg till järnväg.

Läs hela artikeln om budgetsatsningarna på Green Cargo på Altinget Miljö och energi. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Pressträff med migrationskommitténs överlämnande av betänkande Pressträff med migrationskommitténs överlämnande av betänkande Næste artikel Minirockad: Så ser Ursula von der Leyens nya laguppställning ut Minirockad: Så ser Ursula von der Leyens nya laguppställning ut
Pressträff med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark

Pressträff med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark

PRESSTRÄFF. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark håller pressträff om coronapandemins effekter på arbetsmiljön och berättar om nya regeringsuppdrag till Arbetsmiljöverket. Se den live här. 

Sverige ordnar EU-lager för sjukvårdsmateriel

Sverige ordnar EU-lager för sjukvårdsmateriel

BEREDSKAP. Sverige har fått grönt ljus att hysa EU-lager i Kristinehamn, med skyddsutrustning och medicinteknik vid kris. Beredskapslagret ska vara klart inom ett halvår.

– Sverige ligger oerhört väl strategiskt till, säger Anneli Bergholm-Söder, MSB.