Klimatbråk mellan Söder (SD) och Eneroth (S)

KLIMATBRÅK. Enligt riksdagsledamot Björn Söder (SD) har infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) fel när han påstår att flyget har en betydande klimatpåverkan. Men Söder vägrar gå med på att han skulle ha kallat klimathotet för en bluff.

Flygets klimatpåverkan är försumbar, anser Björn Söder (SD) och ifrågasätter infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) formulering om att flyget har en betydande klimatpåverkan.
Flygets klimatpåverkan är försumbar, anser Björn Söder (SD) och ifrågasätter infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) formulering om att flyget har en betydande klimatpåverkan.Foto: Per Fredin/TT
Johanna Alskog

Björn Söder (SD) ifrågasätter infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) formulering om att flyget har en betydande klimatpåverkan. I en skriftlig fråga vill han veta vilka fakta Eneroth bygger sitt påstående på.

I sitt skriftliga svar passar Eneroth på att påminna Björn Söder om dennes tidigare uttalanden i klimatfrågor.

"När miljontals ungdomar demonstrerar för klimatet och sin framtid väljer Björn Söder (SD) att håna Greta Thunberg och hävda att klimathotet är en ”klimatbluff”." skriver Eneroth.

"Har aldrig hånat Greta Thunberg"

Men Söder säger att påståendet om att han kallat klimathotet för en klimatbluff är ryckt ur sitt sammanhang.

– Jag har inte hånat Greta Thunberg överhuvudtaget. Jag har sagt att jag tycker synd om den här tjejen för att hon blivit utnyttjad av lobbygrupper, men jag har aldrig hånat henne. Jag skulle aldrig håna en ung tjej, fortsätter han.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi. Teckna gratis provprenumeration här.

 

Nämnda personer

Björn Söder

Riksdagsledamot (SD)
Civilingenjör (Lunds tekniska högskola, 2004)

Tomas Eneroth

Riksdagsledamot (S), vice ordförande riksbanksfullmäktige
Sociologi och statsvetenskap (Högskolan Växjö 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00