Klimatbråk mellan Söder (SD) och Eneroth (S)

KLIMATBRÅK. Enligt riksdagsledamot Björn Söder (SD) har infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) fel när han påstår att flyget har en betydande klimatpåverkan. Men Söder vägrar gå med på att han skulle ha kallat klimathotet för en bluff.

Björn Söder (SD) ifrågasätter infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) formulering om att flyget har en betydande klimatpåverkan. I en skriftlig fråga vill han veta vilka fakta Eneroth bygger sitt påstående på.

I sitt skriftliga svar passar Eneroth på att påminna Björn Söder om dennes tidigare uttalanden i klimatfrågor.

"När miljontals ungdomar demonstrerar för klimatet och sin framtid väljer Björn Söder (SD) att håna Greta Thunberg och hävda att klimathotet är en ”klimatbluff”." skriver Eneroth.

"Har aldrig hånat Greta Thunberg"

Men Söder säger att påståendet om att han kallat klimathotet för en klimatbluff är ryckt ur sitt sammanhang.

– Jag har inte hånat Greta Thunberg överhuvudtaget. Jag har sagt att jag tycker synd om den här tjejen för att hon blivit utnyttjad av lobbygrupper, men jag har aldrig hånat henne. Jag skulle aldrig håna en ung tjej, fortsätter han.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi. Teckna gratis provprenumeration här.

 

Forrige artikel Allt färre följer rekommendationer mot smittspridning Allt färre följer rekommendationer mot smittspridning Næste artikel Överblick: Sabuni vill ha mer svenska i skolan och ekonomer anar ljus i tunneln Överblick: Sabuni vill ha mer svenska i skolan och ekonomer anar ljus i tunneln
Sacoförbund: Akademikernas företag får inte slarvas bort i krisen

Sacoförbund: Akademikernas företag får inte slarvas bort i krisen

DEBATT. Coronakrisens konsekvenser är mycket kännbara för egna företagare, där mycket samhällsviktig kompetens finns. Regeringens senaste förslag om stöd till enskilda firmor räcker inte. Nu krävs flera tydliga och snabba insatser, skriver Sacos Göran Arrius tillsammans med ordföranden för 14 Sacoförbund.

Debatt: Snäva examensmål möter inte barncancersjukas behov

Debatt: Snäva examensmål möter inte barncancersjukas behov

DEBATT. Att regeringen vill satsa på att utbilda framtidens lärare för att kunna möta behoven hos barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är positivt, men deras definition är för snäv. Det skriver Thorbjörn Larsson och Katarina Gold, Barncancerfonden.