Moderaterna står för mer än hälften av alla KU-anmälningar

ANMÄLAN. Moderaterna är det parti som är mest benägna att KU-anmäla regeringen. Morgan Johansson (S) är statsrådet med flest granskningar mot sig.

– Som jag ser på det är det inte främst politik, utan det här handlar om att våra statsråd ska följa grundlagen, säger Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson.

Om riksdagsledamöter anser att regeringen eller statsråd inte sköter sitt arbete i enlighet med de konstitutionella reglerna kan ledamöter KU-anmäla enskilda ministrar eller regeringen till konstitutionsutskottet (KU).

Under nuvarande mandatperiod har hittills 38 KU-anmälningar gjorts, varav 22 av dessa är inkomna under riksdagsåret 2019/2020.

Läs hela artikeln med grafik och kommentarer på Altinget Rikspolitik. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (14 maj) Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (14 maj) Næste artikel Överblick: Skärpta straff för hot och Dousa ny chef för Timbro Överblick: Skärpta straff för hot och Dousa ny chef för Timbro
SSU: Fel att beskatta sexarbete

SSU: Fel att beskatta sexarbete

SLUTREPLIK. Det finns inget annat yrke där forskning visar på att en majoritet utsätts för sexuellt våld i tjänst. Därför vill SSU inte låta sexarbete beskattas, som Cuf och Luf vill. Det skriver Philip Botström och Josefine Helleday, SSU.