Psykisk ohälsa vanligt bland adopterade 

ADOPTION. Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFOF) får regeringspengar för att öka samtalsstöd till adopterade.

– Det saknas ett forum för adopterade där de kan möta professionell hjälp, säger Marit Arnbom, Organisationen för vuxna adopterade och fosterbarn (AFO).

– Ohälsan bland vuxna adopterade är stor och den här gruppen glöms ofta bort inom den vanliga vården, säger Marit Arnbom, AFO, till Altinget.

Varför mår vuxna adopterade dåligt?

– Det är en effekt av många uppbrott från vårdnadshavare, separationer och skadad anknytning. Vi ser ett behov av både individuellt och gruppbaserat samtalsstöd.

Kritik mot MFoF

MFOF får kritik från AFO för att ha tappat expertkunskap i samband med myndighetens utlokalisering till Skellefteå år 2018. 

Men Maria Lundmark, kanslichef och tillförordnad generaldirektör på MFOF, tillbakavisar kritiken.

– Vi har fortfarande samma innehåll. Vi har dessutom fått ett utökat uppdrag för adoptionsverksamheten, säger hon till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här 

Beslutskedja: Modernare adoptionsregler

22/11
2007
1/7
2009
7/12
2017
6/3
2018
5/6
2018
13/6
2018
5/5
2020

Forrige artikel Utredning om lärarutbildning klar: Utredning om lärarutbildning klar: "Måste få utgå ifrån lokala behov" Næste artikel Överblick: Regler för asylansökan kan skärpas och olagligt att neka hemtjänst Överblick: Regler för asylansökan kan skärpas och olagligt att neka hemtjänst
Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

FRANKRIKE. Mordet på en fransk lärare har väckt avsky över hela Europa. Men som så ofta väcks även argumentation med en odör av "victim blaming". Särskilt tråkigt är detta när det kommer ifrån publicister, som man helst hade sett andra reflexer hos.