Så ser coronaläget ut i regionerna

REGIONERNA. Altingets kartläggning av hur tio svenska regioner från norr till söder arbetar med att hejda coronaviruset visar att förutsättningarna för att hantera en pandemi skiljer sig åt. Här är de senaste siffrorna på antalet smittade i hela landet. 

Altinget har ringt till tio regioner för att fråga om den aktuella situationen, arbetssätt, hur många smittade som finns och vilka hjälpbehov regionerna har.

Så säger regionerna

“Det här är en helt unik situation som ändras hela tiden. Vi har några veckor framför oss som är oerhört jobbiga, där människor kommer att dö.  Det går inte att smittspåra så noggrant som det gick för två veckor sen" svarar Region Västra Götaland.

Stort mörkertal

Vågen av coronasmittade frestar på regionernas kapacitet och förra veckan bad de tre största regionerna regeringen om hjälp med nationellt ansvar av inköp av skyddsmaterial.

Mörkertalet bland smittade är stort eftersom regionen testar ett begränsat antal personer.

Läs hela artikeln med svaren från regionerna och om hur de upplever situationen på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Lärosätena stänger ner – undantag för vissa utbildningar Lärosätena stänger ner – undantag för vissa utbildningar Næste artikel Överblick: Lag om skolstängning snart på plats och föräldrapenningen ses över Överblick: Lag om skolstängning snart på plats och föräldrapenningen ses över
Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

DEBATT. När vaccinationsprogrammet fortskrider och slutet på pandemin känns närmare, riskerar åtgärder som bygger på frivillig social distansering bli mindre effektiva. Strikta restriktioner kan krävas tills att vaccinen på allvar nått ut, skriver fyra forskare.