S-topp uppmanas lämna alla uppdrag – ska starta friskola

NAMN. Patrick Gladh uppmanas nu av sitt eget parti, Socialdemokraterna, att lämna alla kommunala uppdrag i Göteborg. Anledningen är att Gladh ska starta en vinstdrivande friskola.

Patrick Gladh var förra året en av kandidaterna till att ta över ordförandeposten efter Anna Johansson för S i Göteborg. Han sitter i dag i kommunfullmäktige i Göteborg. 

Men nu ombeds han av partiet att lämna alla sina uppdrag i kommunen, rapporterar GP. Anledningen är att Gladh ska starta en friskola i aktiebolagsform. Enligt Jonas Attenius, gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg, så har partiet svårt att acceptera att Gladhs vinstdrivande skola inte kommer ha begränsningar för vinstutdelning.

Delägare var tidigare S-politiker

Aktiebolaget bakom skolan heter Utbildia AB. Patrik Nystedt är vd. Han har tidigare bland annat varit kvalitetschef på Academedia, vice vd för Praktiska gymnasierna och styrelseledamot i Friskolornas riksförbund.

Läs hela artikeln på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

 

Forrige artikel Överblick: KD vill ha statlig dagpenning och kommuner oroas för sämre välfärd Överblick: KD vill ha statlig dagpenning och kommuner oroas för sämre välfärd Næste artikel De stöttar myndigheterna om coronaviruset sprids till Sverige De stöttar myndigheterna om coronaviruset sprids till Sverige