Holm (V) om Postnord: “Danmark är elefanten i rummet” 

KRIS. Postnord har problem. Trafikutskottets ordförande Jens Holm (V) vill nu att man ska se över hur man kan separera den svenska delen från den danska och menar att stödet för det är stort.

Postnord bildades 2009 då svenska posten och danska posten gick ihop och det är framför allt i Danmark företaget har gått dåligt. Därför vill Vänsterpartiet göra sig av med den danska delen.

– Det som fortfarande är elefanten i rummet är faktiskt Danmark. Det framstår som allt mer uppenbart att det var en otroligt korkad idé att slå ihop den svenska och den danska posten, säger Jens Holm (V), ordförande trafikutskottet till Altinget och tillägger:

– Jag får bilden av att det egentligen är något som alla håller med om. Så nu är det egentligen frågan om hur vi ska separera från danskarna på ett organiserat sätt.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Överblick: Postnord till riksdagen och förslag på ny vägskatt Överblick: Postnord till riksdagen och förslag på ny vägskatt Næste artikel Hon blir ny V-gruppledare Hon blir ny V-gruppledare