Opinionsskräck för januaripartierna

PROBLEM. Januariavtalet har fyllt ett år. Samtidigt kommer en sammanställning av opinionsmätningar som visar att SD är största parti och att M, KD, SD skulle få en egen majoritet om det vore val i dag.

Januariavtalet har precis fyllt ett år. Regeringens firande är blygsamt. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att mätningar visat att väljarna inte ser januariavtalet som något positivt. Och är det någonting som framför allt S och L inte behöver nu är det fler saker som sänker partierna i opinionen.

S tappar och L åker ut

En ny sammanställning av opinionsmätningar som Göteborgs universitet har gjort för TV 4:s räkning visar att S har tappat närmare fem procent sedan valet. Samtidigt ligger Liberalerna under riksdagsspärren.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik, teckna provabonnemang här. I artikeln finns grafik och kommentarer.

Forrige artikel Överblick: SD-politiker i Panamaläckan och Baylan kan ge stöd till Postnord Överblick: SD-politiker i Panamaläckan och Baylan kan ge stöd till Postnord Næste artikel Överblick: Bombvåg över Sverige men trygg är man i Hammarö kommun Överblick: Bombvåg över Sverige men trygg är man i Hammarö kommun
Europas makthavare är historiskt unga

Europas makthavare är historiskt unga

FÖRDJUPNING. Parallellt med att genomsnittsåldern för politiska makthavare stiger globalt blir de i Europa bara yngre och yngre. Det innebär att Europa kan komma att styras mer visionärt och mindre utifrån gamla ideologier.

Femmis: Inför en nationell spermiebank

Femmis: Inför en nationell spermiebank

DEBATT. I vissa regioner uppgår köerna för spermiedonation till ett eller flera år. Socialstyrelsen bör ta ansvar och införa en nationell könscellsbank, skriver Erika Kindblad från Femmis.