195 miljoner för kortare cancerköer

KORTNYTT. Landstingen och regionerna har lämnat in sina handlingsplaner för hur ett standardiserat vårdförlopp ska införas inom cancervården. Därmed får de del av 195 statliga miljoner.

195 miljoner kronor kommer att delas ut till Sveriges landsting för att korta köerna i cancervården. Detta görs i enlighet med överenskommelsen mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och regeringen för perioden år 2015-2018.

– Vi ser att regeringens satsning börjat ge resultat för att korta väntetiderna i cancervården, men än är vi inte nöjda och mer måste göras, säger Annika Strandhäll (S), socialminister, i ett pressmeddelande.

Läs också: Så är svenskarnas förtroende för sjukvården

Satsningen avser att minska de regionala skillnader inom cancervården. Under år 2018 kan satsningen uppgå till 391 miljoner kronor. Hittills har den första halvan av årets statsbidrag på 195 miljoner kronor delats ut. För att satsningen skulle ske skulle landstingen och regionerna har skickat in handlingsplaner för hur standardiserat vårdförlopp ska införas.

Den andra halvan av statsbidraget delas ut i november när landstingen och regionerna kan visa på att de uppfyllt kraven i årets överenskommelse. 

Forrige artikel Hög arbetsbelastning hos idrottslärare Næste artikel Fi kritiskt till SVT –  får inte vara med i valsatsning Fi kritiskt till SVT – får inte vara med i valsatsning
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.