Afholdt Kriskommunikation med Jeanette Fors-Andrée


Ny kurs i kriskommunikation i samarbete med Jeanette Fors-Andrée

 

De senaste åren har präglats av flera kriser av omfattande karaktär. Aldrig tidigare har organisationens förtroendekapital och rykte varit så sköra. Den granskande journalistiken blir allt intensivare, medieklimatet blir allt hårdare och kritik i sociala medier kan snabbt få oproportionerliga konsekvenser. Samtidigt ställer kunder högre krav på transparens och korrekt agerande.


Trots det görs fortfarande många misstag i krishantering. Bland de vanligaste misstagen är att bemöta granskningar med taggarna utåt och hamna i en destruktiv försvarsställning som försvårar och förhalar krisarbetet. Ofta är förtroendekriser helt självförvållade. Och det största hotet är vi själva och våra försvarsmekanismer.


Bland de vanligaste misstagen är också att gå in i en mediesituation utan att vara förberedd, utan att ha tänkt igenom de bästa budskapen och argumenten och utan att förstå att du ibland, omedvetet, bidrar till de mest pinsamma intervjuerna. Hur kan du istället för att falla offer för medielogiken, ta makten över din egen berättelse och nå ut med det du vill ha sagt? När du inser att du kan ställa dina egna villkor och sätta dina egna gränser, förvandlas du från intervjuoffer till intervjuperson.


Jeanette Fors-Andrée

Jeanette Fors-Andrée är en av landets främsta krishanterare och medietränare. Hon har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 15 år. Jeanette arbetar med organisationer i mycket utsatta lägen, däribland några av Sveriges absolut största varumärken. Jeanette är författare till bland annat “När drevet går” och är också känd som den krishanterare som tar debatten om förnedringsjournalistikens konsekvenser och den offentliga skampålens pris.

 

 Jeanette Fors-Andrée

 

Kursens upplägg:

Utbildningen består av en heldag från kl. 09.00 till 16.00. Innehållet varvas med diskussion och frågestunder om deltagarnas egna utmaningar. Här visas även flera exempel på bra och mindre bra kris- och mediehantering.

Tid: Tisdagen den 9 november 2021, kl. 09.00 till 16.00

Plats: F7 Möten & Konferens Fleminggatan 7 i centrala Stockholm. Det går även att delta digitalt via Zoom. Vi erbjuder gemensam lunch vid träffarna. 

Pris: 8.500 kr ex. moms

 

Mer om Jeanette (Youtube): 

https://www.youtube.com/watch?v=20TjCHzUNXQ 

https://www.youtube.com/watch?v=QpeJVhXBq3U 

https://www.youtube.com/watch?v=tnJcalp-s6c 

https://www.youtube.com/watch?v=YF2Kr9ko2Ss 

 

 

Praktisk information


Utbildningen består av ett kurstillfälle, en heldag. Fika och lunch serveras i samband med kursens träff. Vi vidtar självklart alla försiktighetsåtgärder för att minska eventuell smittspridning av covid-19. Vi håller avstånd mellan deltagarna och handsprit kommer att finnas i lokalerna.


Kriskommunikation med Jeanette Fors-Andrée

Konkreta verktyg

Den här dagen ger dig konkreta verktyg för att undvika förtroendekriser och de vanligaste tabbarna. Den ger dig metoder för att hantera mediedramaturgin och beskriver också hur du äger din egen berättelse i ett allt tuffare medieklimat.


Det här får du med dig

  • Förtroendekrisens mekanismer
  • Krishanteringens grunder och framgångsfaktorer
  • Medielogik och mediedramaturgi – så jobbar journalister
  • Så gör du när drevet går – praktisk krishantering
  • Sociala medier kontra traditionella medier – var uppstår mest skada?
  • Så äger du din egen berättelse i ett allt tuffare medieklimat
  • Byggstenarna i det förebyggande krisarbetet
     

Målgrupp:

Kursen riktar sig mot personer som arbetar med krishantering, kriskommunikation och mediehantering och till ledare som har en viktig position, eller det yttersta ansvaret, i verksamhetens krishantering. Vi vänder oss till alla sektorer, nivåer, branscher och organisationer. 

 

ANMÄLAN: 

 

Fyll i formuläret nedan för att säkra din plats nu - eller kontakta kursansvarige Isabella Järnstad för personlig vägledning på isabella@altinget.se eller tel. 0735298359.