Om  
Karin Svanborg-Sjövall

Tidigare Timbro-vd joinar Ulf Kristersson

I en postning på Facebook skriver tidigare Timbro-vd:n Karin Svanborg-Sjövall att hon börjar arbeta i Moderaternas partiledarstab. 

Sanna Rayman

Karin Svanborg-Sjövall, som ledde Timbro 2014-2020 och som i dag verkar bland annat som krönikör på Dagens Nyheters ledarsida meddelar via sin Facebooksida att hon ansluter sig till Moderaterna inför valåret, och går till en tjänst som politiskt sakkunnig i partiledarstaben. 

”Det var ett beslut som både var väldigt lätt och väldigt svårt. Jag har varit allmänborgerligt partilös i ett drygt decennium och haft förmånen att kunna företräda precis exakt de åsikter jag har och inget annat.”

Skälen till jobbytet beskriver Svanborg-Sjövall som flera, däribland ett ömsesidigt förtroende mellan henne, M-ledaren och flera andra blivande kollegor på kansliet och ett vilja att bidra till partiets utveckling: ”Det spelar roll var Moderaterna tar vägen.”

Slutligen ger hon uttryck för en politisk frustration, som bidragande orsak till engagemanget: 

”Det tredje handlar om landet. Jag står inte ut med det här styret”, skriver Svanborg-Sjövall som vill att det ska utkrävas ansvar för det bedrövliga facit som hon menar är resultatet av de senaste sju årens styre.

Svanborg-Sjövall börjar på sin nya tjänst under denna vecka. 

Nämnda personer

Karin Svanborg-Sjövall

Statssekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand (M)
Fil.kand i statsvetenskap och europastudier, Lunds universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00