Om  
Andreas Åström

Liberalernas stabschef ny chef på Installatörsföretagen

Liberalernas tidigare stabschef Andreas Åström blir ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. 

Andreas Åström blir ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. 
Andreas Åström blir ny näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. Foto: Almega
Louise Carlsson-Örning

Innan jul meddelade Liberalerna att Andreas Åström lämnar sin roll som politisk sakkunnig och stabschef hos Johan Pehrson (L). Nu står det klart att han börjar som näringspolitisk chef på Installatörsföretagen. 

– Det känns kul och uppfordrande att få möjlighet att leda Installatörsföretagens opinions- och påverkansarbete. Tillsammans med hela organisationen ska vi fortsätta att kraftfullt driva frågor om energieffektivisering, elektrifiering och hur branschens kompetensförsörjning kan förbättras, säger Andreas Åström enligt ett pressmeddelande. 

Åström har tidigare varit näringspolitisk chef på Almega, ett uppdrag han lämnade i maj förra året för att tillfälligt arbeta som stabschef hos Liberalerna. Då tjänsten som stabschef på riksdagskansliet inte längre finns kvar när Liberalerna tagit plats i regeringen har Åström lämnat uppdraget. 

 

Läs också

– Vi är glada över att Andreas Åström förstärker vårt påverkansarbete där vi arbetar för att skapa rätt förutsättningar och positiva drivkrafter i samhället så att branschen på bästa sätt kan bidra i omställningen, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen i pressmeddelandet.

Nämnda personer

Andreas Åström

Näringspolitisk chef Installatörsföretagen
Magisterexamen i statsvetenskap (Umeå uni., 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00