Arbetsförmedlingen förhandlar om neddragning av personal

KORTNYTT. Arbetsförmedlingen har inlett förhandlingar om personalneddragningar som följd av budgeten som har beslutats om i riksdagen. Till att börja med handlar det om 2 200-2 400 anställda.

Upp till 4 500 kan tvingas gå från myndigheten under 2019. 

Den nya budgeten innebär också att Arbetsförmedlingen måste spara cirka 4,5 miljarder kronor på insatser för arbetslösa under nästa år. På grund av detta stoppar nu myndigheten alla anvisningar till extratjänster och moderna beredskapsjobb från och med 1 januari. 

– Just nu arbetar vi intensivt med att bedöma hur vi ska arbeta när vi inte längre kan anvisa arbetssökande till extratjänster och moderna beredskapsjobb. Men det är viktigt att vi så långt det går försöker matcha de sökande mot arbete eller studier. Jag vill också understryka att inga extratjänster avbryts i förtid. Redan fattade beslut gäller, säger generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande. 

Läs också: Fler deltidsarbetslösa akademiker

Forrige artikel Myndighet läggs ner nästa år Næste artikel Fler dödsolyckor på arbetsplatser

"Svenskt näringsliv behöver moderniseras"

INTERVJU. Han är arbetsrättsjuristen som är på företagens sida. Han vill skrota LAS, lätta upp bankreglerna och modernisera Svenskt näringsliv. Möt Mattias Dahl, ny vice vd på Sveriges mäktigaste arbetsgivar- och branschorganisation.