Om  
Hans Eklind

Han ska leda Kristdemokraternas nya kommitté

Kristdemokraterna tillsätter en samhällsbyggarkommitté med syfte att ”rusta Sverige inför framtidens möjligheter med nya jobb och en starkare välfärd”. Ekonomisk-politiska talespersonen Hans Eklind ska styra upp arbetet. 

Kristdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Hans Eklind (KD) blir ordförande för den nya samhällsbyggarkommittén.
Kristdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Hans Eklind (KD) blir ordförande för den nya samhällsbyggarkommittén.Foto: Caisa Rasmussen/TT
Rebecka Prahl

Samhällsbyggarommittén ska arbeta med nya förslag för bostäder, infrastruktur, kompetensförsörjning, välfärd och energi.

Våren 2025 ska kommittén lägga förslag på regelförenklingar, nya finansieringsformer och ny lagstiftning för att öka tempot i samhällsbyggandet.

– Vi behöver rusta Sverige för att ta tillvara de möjligheter som den gröna omställningen ger i form av arbetstillfällen och i förlängningen en starkare välfärd. Sverige har gått igenom stora nybyggareror tidigare och nu är det dags att vi tar Sverige in i en ny. För att klara det behöver politiken visa vägen och stärka Sverige med rätt kompetenser och tunga investeringar i infrastruktur, bostäder och energiförsörjning, säger KD-ledaren Ebba Busch i ett pressmeddelande. 

”En ära”

Ekonomisk-politiska talespersonen Hand Eklind utses som ordförande.

– Det är en ära att få leda arbetet med sikte på att ta Sverige in i en ny era av samhällsbyggande. Som ordförande kommer jag både att inkludera i personer i partiet och representanter från akademin och relevanta branscher för att hitta nya sätt att ta oss an de stora samhällsutmaningar som finns, säger han i ett pressmeddelande. 

Här finns direktiven för arbetsgruppen. 

Nämnda personer

Hans Eklind

Ekonomisk-politisk talesperson (KD), riksdagsledamot, ledamot i partistyrelsen
Teologie magisterexamen

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00