Om  
Lydia Wefer

S-expert ska vässa Naturvetarnas sjukvårdsopinion

Som en del av en satsning på samhällspolitisk påverkan har fackförbundet Naturvetarna anställt Lydia Wefer som utredare.

Lydia Wefer kommer närmast från tjänsten som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Stockholm, ett uppdrag hon tidigare haft både i Nacka och Sigtuna. Hon har också varit utredare på Kommunal.

– Jag ser fram emot att bland annat bidra till att fler väljer att utbilda sig till naturvetare och att våra medlemmar får bra villkor och kan utvecklas i sina yrkesroller. Naturvetare spelar en viktig roll när det gäller att möta framtidens utmaningar, både på hållbarhetsområdet och inom hälso- och sjukvården, säger Lydia Wefer, i ett pressmeddelande.

Fackförbundet Naturvetarna har i dag 34 000 medlemmar och riktar sig till arbetare som utbildat sig inom miljö och naturvård, hälsa och life science, skog, landskap, lantbruk, djur, kost och livsmedel, IT och matematik. Det senaste året har förbundet satsat särskilt på politisk påverkan och rekryterat flera experter på fackligt engagemang, opinionsbildning och digital kommunikation.

 

 

Nämnda personer

Lydia Wefer

Utredare Fackförbundet Naturvetarna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00