Restriktionerna lyfts – så tycker vårdpersonal och riskgrupper

Onsdagen den 29 september är en dag som kommer gå till historien, då i princip alla coronarestriktioner lyfts efter ett och ett halv års väntan. Men det finns många som är oroliga för konsekvenserna. Altinget har pratat med tre företrädare för olika vård- och riskgrupper om restriktionslyftet.

Socialminister Lena Hallengren (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) meddelar att coronarestriktionerna lyfts, vid en pressträff i början av september.
Socialminister Lena Hallengren (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) meddelar att coronarestriktionerna lyfts, vid en pressträff i början av september.Foto: Stefan Jerrevång/TT
Axel Hyttnäs Telin

Regeringens fjärde steg i planen för avvecklingen av coronarestriktionerna tas i bruk från och med i morgon, onsdag. Det blir inte längre några deltagartak, varken i offentliga tillställningar eller i privata sammanhang. Rådet om att arbeta hemifrån slopas och likaså rekommendationen om att hålla två meters avstånd.

PRO:s ordförande Christina Tallberg.
PRO:s ordförande Christina Tallberg. Foto: Anneli Nygårds

– Det är klart att alla känner en lättnad när man kan lyfta på restriktionerna. Det är en sådan enorm glädje. Men det finns ett men, pandemin är inte över, säger Pensionärernas riksorganisations (PRO) ordförande Christina Tallberg.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00