Nu ska Polismyndigheten vässa sitt hbtq-arbete 

SPECIALUPPDRAG. Polismyndigheten och Barnombudsmannen ska bli hbtq-strategiska myndigheter och arbeta medvetet för att främja hbtq-personers rättigheter. Enligt Mats Nordström, HBT-liberalernas ordförande, borde dock alla skattefinansierade myndigheter vara det.

Som ett led i regeringens hbtq-strategiska arbete får nu Polismyndigheten och Barnombudsmannen i uppdrag att bli strategiska myndigheter för att främja hbtq-personers rättigheter.  Därmed har Sverige 10 stycken hbtq-strategiska myndigheter.

- Det är ett viktigt steg att Polisen och Barnombudsmannen nu får ett tydligare ansvar för att arbeta med hbtq-frågor. Med detta beslut kan Polisen och Barnombudsmannen verka långsiktigt, förstärka sitt arbete för likvärdigt bemötande och öka kunskapen om hbtq-personers livsvillkor, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen i ett pressmeddelande.

Frank Berglund, vice förbundsordförande på Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter (RFSL) betonar att många hbtq-personer utsätts för hatbrott i sin vardag och diskriminering i kontakt med myndigheter.

Login