Internationellt vaccininstitut öppnar Europakontor i Stockholm

Internationella vaccininstitutet med säte i Seoul, Sydkorea, ska öppna ett nytt Europakontor i Stockholm. Institutet håller bland annat koll på prisvärt vaccin och ska underlätta vaccintillgången för låginkomstländer.

Internationella vaccininstitutet arbetar bland annat med att underlätta för låginkomstländer att få tillgång till bra vaccin.
Internationella vaccininstitutet arbetar bland annat med att underlätta för låginkomstländer att få tillgång till bra vaccin.Foto: Johan Nilsson/TT
Marie Lundahl

Internationella vaccininstitutet har 36 medlemsstater och arbetar med att utveckla vaccin som beredskap inför eventuella framtida hälsokriser i Sverige och övriga världen. 

Institutet har nu valt Stockholm som ort för ett nytt Europakontor.

– Att Internationella vaccininstitutet väljer Sverige som bas för sitt arbete i Europa och gentemot Afrika är ett styrkebesked för svensk forskning, internationellt samarbete och företag inom life science. Institutets placering i Stockholm ger nya möjligheter för Sverige att bidra till en global rättvis tillgång till vaccin nu och i framtiden och en ännu större roll för Sverige i det internationella hälsoarbetet, säger biståndsminister Matilda Ernkrans (S) i ett uttalande.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00