Heidi Stensmyren: "Corona-krisen har skyndat på behovet av vårdreformer"

ROTATION. Ett synligare fackförbund som är med och sätter den politiska agendan – Heidi Stensmyren tycker att hon har lyckats förändra Läkarförbundet under sina sex år som ordförande. Efterträdarens uppdrag blir att leda förbundet under en period av tunga och genomgripande vårdreformer, spår Stensmyren.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Johanna Alskog

Förändringar gör ont. Det som händer nu skapar en hög sense of emergency som pressar på behovet av reformer.

Heidi Stensmyren
Ordförande Sveriges läkarförbund
Fakta
Heidi Stensmyren är specialistläkare i anestesi- och intensivvård. Hon har varit ordförande för Sveriges läkarförbund sedan 2014. Dessförinnan var hon vice ordförande i Läkarförbundet och innan det ordförande för Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) samt ordförande i Stockholms läkarförening.

Hon har varit ordförande i Världsläkarorganisationen, WMAs ”Medical Ethics Committee” 2017-2019. Hon är just nu nominerad till ordförande i Världsläkarorganisationen, WMA.

Ny förbundsordförande för Sveriges läkarförbund de kommande två åren väljs på Läkarförbundets Fullmäktige den 18-19 november, 2020.

Källa: Sveriges läkarförbund

I november ska Sveriges läkarförbund välja en ny ordförande. Heidi Stensmyren har gjort klart att hon, efter sex år på posten, inte ställer upp för omval.

Varför väljer du att

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00