GD:n Håkansta arbetar gratis åt konsultbyrå

BISYSSLOR. E-hälsomyndighetens tidigare generaldirektör Torsten Håkansta arbetar gratis som rådgivare åt en konsultbyrå. Samtidigt får han full lön från Regeringskansliet, men har inte haft några arbetsuppgifter sedan i januari år 2018.

När regeringen år 2016 beslutade att flytta E-hälsomyndigheten från Stockholm till Kalmar ville inte generaldirektör Torsten Håkansta följa med flyttlasset. Sedan i januari år 2017 har han varit generaldirektör placerad på Regeringskansliet.

Fram till den sista december år 2017 arbetade han tillsammans med regeringens life science-samordnare Anders Lönnberg i utredningen Nationell samordning för life science. Det är nu snart ett år och tio månader sedan Håkansta avslutade det uppdraget och han har i dag inga arbetsuppgifter på Regeringskansliet, men han har fortfarande lön.

Men Torsten Håkansta har som registrerad bisyssla att vara rådgivare åt managementkonsultbyrån Sevenco. Det har han varit sedan i juni år 2018, enligt Sevencos webb. Enligt Håkan Johansen, vd och partner på Sevenco, fungerar Håkansta som ett bollplank för konsultbyrån.

Login