De är Sveriges bästa universitetssjukhus

För andra året i rad toppar Universitetssjukhuset Örebro listan som Sveriges bästa universitetssjukhus. Det visar en rankning från Dagens medicin. 

Precis som förra året toppar Universitetssjukhuset Örebro listan.

– Att få utmärkelsen för andra gången bekräftar och befäster Region Örebro läns position i toppen av Sjukvårdssverige. Det är inga tillfälligheter som gör att vi hamnar högt, det är resultatet av mycket strukturerat, långsiktigt och väl utfört arbete. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare och chefer som varje dag jobbar för att ge våra patienter den bästa möjliga vården, säger Karin Sundin (S), regionråd och hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Medicinsk kvalitet väger tyngst

Priset går till det sjukhus som presterar bäst inom sju övergripande områden, där Dagens Medicin använder cirka 100 indikatorer för att få fram hur sjukhusen presterar inom de olika områdena. Universitetssjukhuset Örebro toppar både resultatet i området medicinsk kvalitet, som väger tyngst, men också i kategorierna tillgänglighet och ekonomi, samt områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi.

– Det här är mycket glädjande och beror på det hårda arbetet som våra medarbetare gör varje dag med att förbättra vårdens kvalitet, förhindra vårdskador och hushålla med våra resurser. Det är vår organisation som har bidragit till att vi har åstadkommit det här. Utmärkelsen är något som medarbetare i hela regionen med rätta kan vara stolt över, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00