Om  
Karin Röding

UHR:s tidigare gd blir ny utbildningsordförande hos IVA

Karin Röding blir ny ordförande för Utbildning och forskning vid Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, skriver hon på Twitter.

Ditte Roslund

Det var i protest mot regeringens hantering av höstens högskoleprov som Karin Röding i september valde att lämna sin tjänst som generaldirektör för Universitets- och högskolerådet (UHR). Nu har hon valts till ordförande för Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) avdelning för Utbildning och forskning, meddelar hon på Twitter. 

Karin Röding har en masterexamen i statsvetenskap och har forskatutbildat sig vid Karolinska institutet. Förutom tjänsten som generaldirektör för UHR har hon bland annat haft flera uppdrag inom Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) och jobbat som statssekreterare vid utbildningsdepartementet.

Förordnandet som ordförande för avdelningen Utbildning och forskning gäller för perioden 2021-2023.

 

Nämnda personer

Karin Röding

Tidigare generaldirektör och chef för Universitets- och högskolerådet, tidigare statssekreterare vid utbildningsdepartementet
Legitimerad tandläkare och medicine doktor, Karolinska Institutet (2005), masterexamen i statsvetenskap, Lunds uni. (1999)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00