Tidigare gd blir kommundirektör

Eva Håkansson blir i mitten av november tillförordnad kommundirektör i Örebro kommun.

Eva Håkansson har tidigare arbetat 20 år inom Örebro kommun och hon kliver inom kort in i rollen som tillförordnad kommundirektör.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Örebro kommun och tillsammans med alla kunniga medarbetare driva verksamheten och utvecklingen framåt under den mycket speciella situation som vi nu har, säger Håkansson i ett pressmeddelande.

Erfarenhet av ledningsuppdrag

Hon har tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag och har varit kommundirektör i Ale kommun, regionchef inom Kronofogdemyndigheten och Skatteverket. Hon har också varit generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten och tillförordnad generaldirektör för Datainspektionen.

– Med Evas kompetens och breda erfarenhet får vi en mycket bra lösning till dess att vi har en permanent kommundirektör på plats, säger Kenneth Handberg (S), Kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun.

Från mitten av november kommer Håkansson succesivt gå in i rollen som kommundirektör och ta över efter Anne Andersson. Uppdraget gäller till dess att rekryteringen av kommundirektör är klar.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00